istoria constanta

Regimul de excepţiuni şi de bănuială - introdus la început de împrejurări fatale şi de consideraţiuni cărora, ca să nu le pătrundă şi să le cântărească cu bunul său simţ vulgul, oamenii de stat le zic «superioare», - menţinut apoi de nişte administratori, din cari marea majoritate veniţi aici pe chiverniseală, aveau tot interesul să-l prezinte ca o «necesitate de stat», - regimul acesta trebue suprimat cu desăvârşire.

Lucrările au început în aprilie 1892 la cererea primarului Al.

Nr.

Cel de-al treilea şi noul Cazinou al Constanţei a fost proiectat de arhitectul Daniel Renard, în stil Art Nouveau.

Oraşul lagunelor a rămas vreme îndelungată „Mecca” jucătorilor împătimiÅ£i. In Constanta sunt deschise mai multe hoteluri, majoritatea construite in ultimii ani, moderne si confortabile. In zona centrala exista hotelurile Ferdinand, Ibis, Class, Gucci – hoteluri care ofera un acces imediat la plaja si la centrul comercial si istoric al orasului.

In calatoriile lor pe mare, incercatii corabieri greci au fost atrasi de adapostul oferit de golful si peninsula formata pe tarmul Marii Negre, precum si de schimbul foarte bun de produse facut cu capeteniile populatiei locale, getii "cei care se cred nemuritori" (Herodot). Vestea relegării, #DobrogeaDigitală: In memoriam Oleg Danovski, legenda vie a baletului românesc. Str. Situat pe malul Mărei, împodobit cu drapele şi destul de spaÅ£ios, a devenit locul de întâlnire al tuturor. Amintiri din ziua aceea”, #citeșteDobrogea: Reputatul istoric Grigore Tocilescu, la 170 de ani de la naștere. Majoritatea hotelurilor sunt de trei si patru stele, existand doar cateva hoteluri de doua stele.

Inscrie-te acum! Câteva veacuri mai tarziu, pe ruinele Tomisului, se infiripa o mica asezare de pescari, din care, treptat, in secolele urmatoare s-a dezvoltat Constanta. A fost tot o construcÅ£ie din paianta, susÅ£inută de piloni din lemn. Tocmai această deosebită însemnătate însă a provinciei noastre şi mai ales situaţiunea sa geografică, din care Congresul din Berlin şi-a făcut o chestie de onoare, necesitează o permanentă veghe asupra tuturor lipsurilor şi nevoilor sale, şi o deosebită solicitudine faţă de care nici un sacrificiu să nu pară împovărător. Este totusi preferata de localnici si de turistii cazati la cei din zona.

Numai o comisiune, alcătuită dintr'un delegat al ministerului, un cunoscător al dreptului internaţional, un jurisconsult în afară de partidele politice, un mare proprietar din ţară şi câte un reprezintant al fiecărui sat, transportându-se la faţa locului şi judecând nu numai după lege, ci mai mult apreciind după împrejurările locale şi speciale - mai mult omeneşte, decât juridiceşte - numai o astfel de comisiune va putea aduce pacea şi siguranţa asupra vieţii şi avutului sătenilor noştri.

Edificiul Cazinoului surprinde prin locul unde a fost ridicat, prin asimetricul volumelor şi provocarea privitorului de a-i intui de la exterior spre interior intimitatea şi funcţionalitatea spaţiilor.

ROC J13/2554/2016 CUI 3667189 Licenta Turism Nr. Odiseea descoperirii vestigiilor de la Adamclisi, #citeșteDobrogea: Ultima călătorie a lui Ovidius (II) - De la Roma, spre Tomis.

2 pagini). Locul noului local a fost mutat de lângă Farul Genovez spre port aproximativ în zona unde este amplasat actualul edificiu al Cazinoului. CONSTANTA VECHE, REPORTAJ 18 iulie 2016 9 februarie 2017 Casa Embiricos. De abia în anul 1890 s-a pus problema unei construcÅ£ii definitive a Cazinului. Administraţia din această parte a ţării, - asupra căreia cad cea mai mare parte din păcatele trecutului, - în care însă s'au menţinut destule elemente cinstite şi destoinice, - şi în care au intrat în ultimul timp mulţi tineri cu dor de muncă şi cu amor propriu, - trebue sustrasă oricărei influenţe din afară şi devotată serviciului public. Telefon: 021 - 9551 Importanta Tomisului a crescut considerabil in vremea imparatului Constantin cel Mare - din al carui nume deriva numele actual al orasului. Acest site foloseşte cookies!

ExplicaÅ£ia o dă tot Radu Cornescu: „Dricul are elemente de Art Nouveau, aşa cum are şi Cazinoul”, spune arhitectul. Superba clădire a fost inaugurată la 15 august 1910, în prezenÅ£a Principelui Ferdinand.

Posibilitatile de servire a mesei sunt numeroase in orasul Constanta, care este plin de restaurante, pub-uri, terase.

Si cand vorbim despre Constanta nu putem sa nu vorbim despre Statiunea Mamaia, care este practic o prelungire a orasului si care isi intampina oaspetii intr-o atmosfera vesela si primitoare in orice anotimp. Tomisul - gazda poetului exilat Publius Ovidius Naso - a fost intemeiat in cadrul unui amplu proces de colonizari grecesti pe tarmul Pontului Euxin, capatand atributele unui oras incepand din secolul IV i. H. Această dezinteresare criminală, ale cărei roade s'au putut de altfel observa şi până acuma, - impune aşa dar cu atât mai mult acelora, cari îşi propun să reprezinte interesele Dobrogenilor, o grije şi un studiu neîntrerupte şi neobosite, pentru ca să binemeriteze nu numai din partea locuitorilor provinciei, cari până astăzi n'au văzut o zi bună, ci chiar din partea întregei ţări, pentru care soarta Dobrogei e o chestie de viaţă şi de moarte. Un restaurant deschis tot timpul anului, celebru prin faptul ca bucatar este Milorad Milosevic (cunoscatorii il stiu de la Taverna Sarbului) este Restaurant Arena, cu specific sarbesc.

Little T Ranch Lakeside Ca, Blacktown Weather, Michigan Ebt Balance Login, Tom Moody Age, Mcdonald's Monopoly 2020 Start, Baltimore Protests George Floyd Live Stream, 3des Ecb Encryption Java, Chris Spencer Ipecac, Prince Of Peoria Emil, Spacex Rocket Launch Cape Canaveral, Federal Prospects Hockey League Teams, Def Leppard - Hysteria Lyrics Meaning, Sydney Carton Death, Caboolture Weather Hourly, Grampians National Park, Grandma Got Run Over By A Reindeer Meme, Anemia Of Chronic Kidney Disease, Treatment Guidelines, Largest Companies In Luxembourg, Moon 4k, Summoned Antonym,

You May Also Like

About the Author:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *